40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések
kisvárda egyetem 1
Mezőgazdasági mérnök, turizmus-vendéglátás, vidékfejlesztési agrármérnök – a Debreceni Egyetem Kisvárdán meghirdetett képzéseiről tartottak felvételi tájékoztatót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

– Kisvárda az elmúlt években jelentős gazdasági fejlődésnek indult, és az ide települő vállalkozások igénylik a magasan képzett munkaerőt. A Debreceni Egyetem agrárképzését a világ legjobb kétszáz képzése kötött tartják számon, ezért akik ezt a diplomát szerzik meg, kiváló szakemberekké válhatnak – hangsúlyozta Belinszky Katalin ügyvezető igazgató a központ felvételi tájékoztatóján.

A szakképzett munkaerő iránti kereslet növekedése miatt indított a településen tavaly ősszel mezőgazdasági mérnök képzést a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ a Debreceni Egyetemmel közösen, melyre már első alkalommal nyolcszoros volt a túljelentkezés.

A hétféléves alapszakra idén is jelentkezhetnek a felvételi előtt álló diákok. A hallgatóknak a Debreceni Egyetem oktatói tartanak elméleti oktatást, a gyakorlati képzés pedig helyi vállalkozásoknál valósul meg.

– Aki a Debreceni Egyetemen tanul mezőgazdasági mérnöknek, egy olyan piacképes tudást kap, mellyel könnyen el tud helyezkedni, vagy számos különböző mesterképzésen fejlesztheti magát tovább – emelte ki Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (DE MÉK) dékánja.

A beiskolázási nyílt napon a kisvárdai városháza dísztermében több százan ismerkedtek és tájékozódtak a képzési kínálatról, elsősorban a felvételi előtt álló középiskolásokat érdekelte a program.- Kisvárda egy nagy vonzáskörzettel rendelkező iskolaváros, több mint hétezer gyerek, köztük négyezer középiskolás jár ide tanulni. Az, hogy ezek a fiatalok hosszú utazás és annak pluszköltségei nélkül lehetnek egyetemisták, annak minden előnyével együtt, egy hatalmas lehetőség számukra – hangsúlyozta Nagy Józsefné, a település alpolgármestere.

A MÉK mellett a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) is tervezi képzések indítását a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen: a turizmus-vendéglátás, valamint a vidékfejlesztési agrármérnök alapszak formájában. Ez utóbbi néhány napon belül megjelenhet a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében.

– Úgy gondoljuk, hogy ez a két szak jól illeszkedik a térség gazdaságfejlesztési programjához, és olyan szakember-utánpótlást biztosíthat a városnak, amely segítheti a térség további fejlődését – mondta Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A településen induló egyetemi képzésekről bővebben a felvi.hu-n, vagy a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Unideb sajtóiroda – TB

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!