sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Tűz a mátészalkai kórházban

Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, KMSZ

Mátészalka – Az éves képzési tervben meghatározottak alapján a mátészalkai hivatásos tűzoltók szerdán délelőtt a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai területi intézményében tartották gyakorlatukat.
A szituációs feladat végrehajtása előtt a felújított kórházi egységekben helyismereti gyakorlaton vettek részt. A létesítmény bejárása során a helyi szakember ismertette a közművek elzárási lehetőségeit, megmutatta beavatkozást biztosító beépített tűzvédelmi rendszert, a tűzoltáshoz szükséges oltóanyagok biztosításának lehetőségeit, helyét valamint megtekintették a tűzjelző központot. A bejárás során az állomány ellenőrizte a fali tűzcsapok és a tűzoltó készülékek érvényességét.

A feltételezés szerint a kórház asztalosműhelyében keletkezett a tűz, amely gyorsan átterjedt az ott tárolt munkagépekre. A dolgozók az egységek kiérkezése előtt elvégezték az áramtalanítást, majd elhagyták az a tűz által veszélyeztetett épületet. A tűzoltók a kiérkezést követően átnézték az épületet és meggyőződtek az épület kiürítéséről. Ezután a beavatkozást végző egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését és az oltáshoz több sugarat is szereltek.

A gyakorlaton résztvevő állomány a szerelési szabályzatnak megfelelően, a biztonsági és munkavédelmi szabályok betartásával hajtotta végre a feladatát.

A gyakorlat végrehajtását a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, valamint a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese ellenőrizte.

A gyakorlatot Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat megfelelőre értékelte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!