Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini darabja
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db csiperke gomba
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db chili paprika
- tehéntúró
- tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 szelet bacon szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- petrezselyem levél
- zellerlevél
- korianderlevél
Elkészítés:
A cukkini közepét kivájom. A paradicsom sapkáját levágom, belsejét kivájom, aprítom. A paprika sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A hagymákat, petrezselymet, zeller és korianderleveleket, chili paprikát aprítom. A gomba törzsét eltávolítom. A krumplit félbevágom, a belsejét kivájom. Egy keverőtálban a túrót, tejfölt, hagymákat, paradicsom darabkákat, chili paprikát, aprított gombatörzsét, petrezselymet, zellerlevelet, koriander levelet, krumpli szilánkokat, fűszereket összekeverem.
A zöldségekre tekerek egy-egy bacon szeletet, majd belehelyezem egy serpenyőbe, melybe kevés olívaolajat öntöttem, a zöldségeket is meglocsolom, sózom, borsozom.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm a zöldségeket.. 25 perc után megtöltöm őket a töltelékkel, s további 10 percre visszateszem a sütőbe.
Tálaláskor a cukkinit, paprikát és gombát félbevágom, s a tányérra teszem, rakok mellé még egy-egy paradicsomot és krumplit. Középre helyezek egy koriander levelet.