TÚRÓS-KAKAÓS BOCI SÜTI

 

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 42,5 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • A túrós töltelékhez:
  • 35 dkg vaj
  • 1 kg sovány túró
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tésztához lisztet a kakaóporral és sütőporral összekeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat hozzáadjuk. A hozzávalókat kézi habverővel röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legnagyobbon átdolgozzuk.
    2. A tésztát enyhén belisztezett munkalapon röviden összegyúrjuk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk, tepsibe terítjük.
    3. A töltelékhez a vajat felolvasztunk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a tojásokkal egy tálban géppel elkeverünk. Az olvasztott, de már szobahőmérsékletű vajat belekeverjük. Az egészet egy egységes masszává keverjük, a tésztán egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
    4. A maradék tésztát széttépkedjük, és a tölteléken elosztva elszórjuk. A sütőlapot az előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
    5. A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, kockázva, esetleg pogácsaszaggatóval kiszúrva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Minden vélemény számít!