HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 42,5 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 25 dkg vaj
- A túrós töltelékhez:
- 35 dkg vaj
- 1 kg sovány túró
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
- A tésztához lisztet a kakaóporral és sütőporral összekeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat hozzáadjuk. A hozzávalókat kézi habverővel röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legnagyobbon átdolgozzuk.
- A tésztát enyhén belisztezett munkalapon röviden összegyúrjuk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk, tepsibe terítjük.
- A töltelékhez a vajat felolvasztunk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a tojásokkal egy tálban géppel elkeverünk. Az olvasztott, de már szobahőmérsékletű vajat belekeverjük. Az egészet egy egységes masszává keverjük, a tésztán egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
- A maradék tésztát széttépkedjük, és a tölteléken elosztva elszórjuk. A sütőlapot az előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, kockázva, esetleg pogácsaszaggatóval kiszúrva, porcukorral meghintve tálaljuk.