ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk őket, és kiskanállal kiszedjük a sárgájukat.
- A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, és krémesre törjük a puha vajjal, a mustárral, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott krémet simacsöves habzsákba töljük, és a tojásfehérjékbe nyomjuk. 1 db paprikát vékony csíkokra vágunk, és elrendezzük azokat a töltött tojásokon. Ezután meghintjük őket némi pirospaprikával.
- A fejes salátát megmossuk, leveleire szedjük, és összeforgatjuk azokat a megmaradt, felkarikázott paprikával. Végül meglocsoljuk a salátát egy kevés olívaolajjal, és ráültetjük a töltött tojásokat. Némi finomra aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 10 db tojás
- 4 ek vaj
- 3 ek mustár
- só
- őrölt fekete bors
- 2-3 darab kaliforniai vagy kápiapaprika
- édes-nemes paprika
- 1 db kisebb fejes saláta
- olívaolaj
- snidling