HOZZÁVALÓK
- 30 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- só
- bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉS
1.A krumplit puculjuk meg és vágjuk fel hasábokra, majd konyhai ruhával töröljük szárazra.
2.A vöröshagymát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel.
3.Egy serpenyőben hevìtsük fel az olajat, majd tegyük bele a burgonya hasábokat, és a hagymaszeleteket.
4.Ezután néha megkeverve 20-25 perc alatt süssük meg. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén hely legyen a tojásoknak.
5.Ezután üssük bele a tojásokat , majd addig süssük míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad (Fel is verhetjük a tojásokat, én így készítettem). Ízlés szerint fűszerezzük.