Több mint 20 ukrán fulladt bele a Tiszába cigarettacsempészés közben

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések
Illusztráció

Illusztráció

Több mint húsz ukrán állampolgár vesztette életét 2018-ban Kárpátalján, miközben cigarettát próbált átcsempészni a Tiszán – nyilatkozta Petro Cihikal, az ukrán határőrség országos parancsnoka a censor.net ukrán hírportálnak. Az interjút szemléző kárpátinfo.net azt írja, Chinkal arról beszélt:

Az államhatáron át folytatott csempészés jelenti az egyetlen megélhetési forrást sok ezer ember számára.

Igaz, a parancsnok nem a szegénységgel, gyenge közoktatással, kevés munkahellyel, a szociális védőháló hiányosságaival, esetleg a régióban – különösen a szervezett bűnözésben mozgó pénzekhez képest – rendkívül alacsony fizetésekkel magyarázza ezt, hanem azzal, hogy ezek az emberek semmihez nem értenek, ugyanis évtizedek óta ezt a foglalkozást űzik.
A csempészek az életüket kockáztatják, hogy ne vegyék észre őket a határőrök, amit a szomorú statisztika is mutat. A legtöbben az ukrán-román határszakaszon vesztették életüket.
atv.hu/24.hu
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!