Több millió forinttal segítették a beregi bálozok a vásárosnaményi kórházat

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Több millió forinttal segítették a beregi bálozok a vásárosnaményi kórházat

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata idén már hatodik éve szervezi meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot. Ezzel a teljes adventi időszakban a karácsonyra történő felkészülést, a lelki feltöltődést kínálva az itt lakóknak és az ide érkezőknek.  Számos lélekemelő program megszervezése mellett kiemelt tevékenységük ilyenkor az adománygyűjtés, mellyel a karácsony igazi üzenetét közvetíteni. Tavaly és tavalyelőtt a rászorulók megsegítésére koncentráltak, és sok jó érzésű embernek köszönhetően mintegy 500 családhoz jutottak el a nagy városi összefogással összegyűlt ajándékok.

Idén ezt szerették volna új formában megszervezni, ezért egy más jellegű nemes célt fogalmaztak meg: a Vásárosnaményi Kórház gyermekosztályának az orvosi műszerparkját szerették volna megújítani a még hatékonyabb orvosi ellátás érdekében, emellett a gyerekek kórházi tartózkodásának körülményein szerettek volna javítani. Ennek érdekében, első alkalommal került megrendezésre az Adománygyűjtő bál, a Hunor Hotel és Étterem különtermében.

Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (3)

A nemes célért tartott bálon a megjelenteket Liptákné Juhász Anikó, Tourinform Iroda vezető üdvözölte. Beszédében egyebek mellett megköszönte a megjelenteknek és az erre a célból elkülönített számlára (OTP Bank Nyrt 11744065-15403399-10430006.) adakozóknak a támogatást. Végül elmondta, hogy ez csak a kezdet, hiszen az adománygyűjtés még december 17-ig tart, melyet eljuttathatnak az adománygyűjtés számlaszámára.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (4)

Szavait követően a város polgármesterének, illetve a rendezvény fővédnökének Filep Sándornak ünnepi köszöntője hangzott el. Beszédében kifejtette e nemes cél létrejöttének körülményeit, illetve azt, hogy az erre a célra létrehozott számlán több millió forint gyűlt össze a bál bevételén túl.
elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (5)
A polgármesteri köszöntő után a Vásárosnaményi Gyermekosztály főorvosa, dr. Román Aida köszönte meg a kezdeményezést és az adományozóknak a segítséget.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (6)

Az adventi adománygyűjtésbe idén is bekapcsolódott a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, melynek eredményeképpen két televíziót ajándékoztak képletesen a kórháznak. Az adomány a annak rendőrkapitány Tóth Attila adta át dr. Román Aida részére.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (7)

A jótékonysági bált kulturális műsorok tömkelege is színesítette, melyet Paládiné Juhász Marietta konferált fel az adományozóknak.
elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (8)
Elsőként a nem is oly régen alakult Bereg Brass Brand formációt hallgathatta meg a nagyérdemű.
elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (9)

A második műsorszámban szintén helyi amatőrökből verbuvált kar, a Vásárosnaményi Férfikar dalai csendültek fel.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (11)

A harmadik produkcióban a Bereg Szíve Néptánccsoport , tehetséges fiataljaiból álló táncosok létek a képzeletbeli színpadra. Elsőként a fiú duó fergeteges táncában, majd a a quartett színes és mesterien megkomponált tagjai kápráztatták el a nagyérdeműt.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (10)

A táncproduktum után a helyiek által jól ismert népszerű előadó, Filep Aurél adott elő akusztikus formában két csodálatos dalt, köztük a Vásárosnamény dalát.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (12)

Az ünnepi műsort a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium végzős növendékei által, szalagavatóra betanult, káprázatos , fellépése zárta. A ,,Népek tánca,, elnevezésű produkciójuk ismét hangos tapsvihart generált.

elvalaszto 4Jótékonysági bál a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályáért (1)

A köszöntők sorát Márton Anita zárta, aki az önkormányzati adománygyűjtés mellett, a város több pontján zajló, egyéb gyűjtéseket is figyelmébe ajánlotta a publikumnak.

A rendezvény hajnalig tartóm fergeteges mulatsággal zárult, ahol a talpalávalót Csonka László szolgáltatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!