Több könnyű feladat eltűnik az érettségiből

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Érettségi

A középszintű nyelvi érettségi valamivel nehezebb lesz a továbbiakban – írja a Magyar Idők az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tájékoztatására hivatkozva. Az érettségim számos más újdonság is várható idén.

Több ponton módosul 2017-ben az érettségi, magyarból például a középszintű írásbelin változik a szövegalkotási feladatlap szerkezete, így a gyakorlati írásbeliség feladata átkerül emeltről középszintre – írja a Magyar Idők.

Az újság honlapján csütörtökön közölt cikk szerint a vizsgázók a gyakorlati szövegalkotás és az érvelés között választhatnak majd.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tájékoztatására hivatkozó írás arról is beszámol, hogy idén már a jó helyesírást jutalmazzák, ahelyett, hogy hibapontokkal rontanák az eredményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!