Több kilométeren keresztül üldözték a kábítószer-kereskedőket megyénkben

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Illusztráció

Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban elrendelte O. R. és 2 társa gyanúsítottak letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószert Budapesten, s kiporciózva tovább értékesítették ismeretségi köreikben. A gyanúsítottak családtagok, akik mindegyike részt vett a beszerzés és az értékesítés folyamatában is.

2019. április 5-én reggel az I. rendű gyanúsított és felesége, a II. rendű gyanúsított egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vásároljanak. A beszerzést követően hazafelé tartva az M3-as autópálya debreceni kivezetőjén a jól látható rendőri intézkedés alól úgy vonták ki magukat, hogy nagy sebességgel, hirtelen Debrecen felé fordultak. A rendőrautó több km-en keresztül üldözte, majd a 4. számú főúton megállásra kényszerítette őket. Az autóból 79 db, összesen 30 g tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el, illetve szökést kísérelnének meg.

A végzés a kihirdetés napján véglegessé vált.

Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!