Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)
notebook és táblagép

Illusztráció

Ötezer notebookra és ezer táblagépre pályázhatnak a rászorulók a Digitális Magyarország Program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Solymár Károly közölte: 1,7 milliárd forint hazai forrást fordítottak Nyíregyházán a programra, amelyet 2020-ig az egész országra kiterjesztenek, mintegy 200 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a gépeket nem “osztogatják”, hanem szigorú kritériumok szerint adják oda a pályázóknak. A cél az, hogy a kedvezményezettek digitális készségeket szerezzenek.

A legfontosabb, hogy az emberek munkahelyhez jussanak, és azt meg tudják tartani, amihez elengedhetetlen, hogy használni tudják a számítógépet, az internetet – fogalmazott.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a pályázók egy főre eső jövedelme nem lehet magasabb nettó 98 ezer forintnál. Kifejezett célcsoport a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a gyermeküket egyedül nevelők, a nyilvántartott álláskeresők és az aktív idősek.

Ahhoz, hogy a pályázók hozzájussanak a gépekhez, nem kell önrész, azonban vállalniuk kell, hogy három évig előfizetnek az internetre, és kötelező képzésen is részt kell venniük. Ez biztosítja, hogy az eszközök valóban hasznosuljanak – mondta Solymár Károly.

– MTI –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!