Több ezer háztartásban nem lesz internet, telefon, TV a következő napokban

Fotó: mobillan.hu


Több szolgáltatónál is a hetekben végeznek szokásos, előre beütemezett karbantartási munkákat, amelyek most különösen kellemetlenek a koronavírus miatt otthon tartózkodó fogyasztóknak. A napokban a UPC is karbantartást végez, az érintett háztartásokban órákon keresztül nincs internet, telefon vagy TV-szolgáltatás.

A munkálatok többnyire csak pár órát vesznek igénybe, bizonyos területeken ugyanakkor csaknem tíz órán át dolgoznak majd a szakemberek, ami esetlegesen akár ilyen hosszú áramkimaradásokat is jelenthet az adott városrészekben. A téma azért különösen fontos most, mert a járványhelyzet miatt sokan tartózkodnak otthon, egyre többen dolgoznak is otthon, az áram így értelemszerűen home office-ban végzett munkájukhoz is elengedhetetlen.

Olvasóink arra hívták fel a figyelmünket, hogy az elmúlt napokban a UPC is karbantartásokat végzett, ezért megnéztük, mi várható a következő napokban. A UPC honlapján található tájékoztatás alapján

A UPC MAGYARORSZÁG KFT. KÁBELHÁLÓZATÁN ILLETVE AZ ANNAK MŰKÖDÉSÉT BEFOLYÁSOLÓ KÖZMŰHÁLÓZATOKON KARBANTARTÁSI MUNKÁLATOK VÁRHATÓAK TÖBB TELEPÜLÉSEN.

A szolgáltató honlapján elérhető táblázat alapján

  • országszerte várhatók karbantartási munkák, Gyulától Székesfehérvárig, Balatonfüredtől Hajdúnánásig nagyon sok településen várhatók munkálatok, de a karbantartások több budapesti kerületet is érintenek,
  • van, ahol áramszolgáltató karbantartás, van, ahol hálózat karbantartás vagy átépítés, és van, ahol rendszerkarbantartás történik,
  • a munkálatok március 16-án kezdődtek és egészen április 23-ig tartanak,
  • a karbantartás időtartama változó, van ahol csak 4, de olyan is, ahol előre láthatólag 12 órát vesz igénybe
  • az érintett szolgáltatás az esetek többségében internet, analóg kábeltévé, telefon, digitális kábeltévé.

Az olvasói visszajelzések alapján a táblázatban szereplő információk inkább csak iránymutatásnak tekinthetők. Egy budapesti, XI. kerületi olvasónk semmilyen előzetes információt (email, sms, telefonhívás stb.) nem kapott, már csak az internetkimaradásra reagálva a UPC honlapján találta meg a cikkünkben is szereplő linket a karbantartásokról szóló táblázattal. A kerületükben előre jelzett 00:00-06:00 helyett már előző nap 23 óra előtt nem működött a net, és a kimaradás és bizonyos szolgáltatások akadozása egészen 11:00-ig tartott.

Közben megérkezett a UPC reakciója a témához:

A UPC Magyarországnál felkészültünk a már tapasztalható, jelentősen megnövekedett hálózati forgalomra, biztosítjuk ügyfeleink számára a szükséges feltételeket ahhoz, hogy otthonról dolgozhassanak, tanulhassanak és szórakozhassanak a következő időszakban. Az előzetes munkaterveket folyamatosan felülvizsgáljuk a jelenlegi helyzet figyelembevételével, azonban a szükséges és halaszthatatlan karbantartásokat kollégáink az előre ütemezett módon továbbra is elvégzik, és a lehető legrövidebb szükséges időre korlátozzák.