fejlesztesek Vasarosnameny

Lendületes, jó hangulatú edzést tartottak Vásárosnamény (12)

Nem bulizták agyon magukat, holott hosszú idő után ismét megye egyes csapata lesz Vásárosnaménynak.Ezt már nem baltázták el. A Vásárosnamény hosszú évek óta döngette a megyei első osztály kapuját.

Sikerült feldolgozni a kudarcot

Olyannyira, hogy két esztendeje a Tisztaberek csaklizta el előle a bajnoki címet, míg tavaly csaknem végig az élen nyomult a Nyírerdő-csoportban, mígnem a szezon hajráját csúnyán eltolva a negyedik helyre zuhant vissza. A jelenleg „futó” idényben viszont nem volt mese: immár újfent a Kelet-Magyarország-csoportba visszasorolva már semmi és senki nem gátolhatta meg a beregiek feljutását.

A Tivadar-alakulat szombaton Milotán végképp a csúcsra ért: idegenbeli győzelme, főként pedig kilencpontos előnye – két fordulóval a zárás előtt – garancia arra, hogy végre kitörjön a megye kettőből.

– Nem buliztuk agyon magunkat, sőt, szerény ünneplés volt, az igazi majd a szombati, Tyukod elleni hazai meccs után lesz – engedte sejtetni Tivadar András, a Vásárosnamény edzője, hogy ami késik, nem múlik. – Nyugodtan mondhatom, az elmúlt egy évben végzett munka meghozta a gyümölcsét. Nem utolsósorban a közvetlen egye­sületi vezetés, és persze a szponzorok megteremtették a megfelelő hátteret. Manapság ennek hiányában nem lehet semmilyen komoly cél elérésében reménykedni.

– Ahol nincs rend és biztonság, ott eredmény sem lesz! A nyáron szinte elölről kezdtünk mindent, mert az előző szezon kudarcát sokaknak fel kellett dolgozni. Sikerült ráterelni a fiúkat a helyes útra, valamennyien beálltak a sorba, és alázatosan dolgoztak. Senki nem próbált félrehúzni, aki pályára lépett, mindent megtett a jó szereplés érdekében. Kérem, írja le, nagyon köszönjük a szurkolók támogatását, tevékeny részük volt az eredményekben.

Cseppet sem mellékes körülmény, Tivadar András tagja volt az 1997-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerzett Naménynak. Az együttes sokáig az NB III-ban is megbízhatóan muzsikált, majd következett a süllyesztő – csaknem egy évtizedig meghalt a foci a városban… Így nem csoda, ha „kiéheztek” a megye egyes meccsekre. Az ugyanis nem kérdés, hogy a csapat vállalja az indulást.

Egyelőre ünnepelni akarnak

– Korai még arról beszélni, hogy és mint lesz – zárta rövidre a folytatást firtató felvetést a tréner. – A következő hetekben nyilván erre is sor kerül, most viszont ráfér némi pihenő mindenkire, mert január tizedike óta gyakorlatilag folyamatosan dolgoztunk. Egyelőre ünnepelni, majd szusszanni akarunk.

KM-KT

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!