fejlesztesek Vasarosnameny

Tisztelet a bátraknak! Március 15-i Városi Ünnepség Mátészalkán (1)

[srizonfbalbum id=15]

Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 168. évfordulójának megünneplésére, a zord időjárás ellenére is nagyon sokan jöttek el, hogy közösen emlékezhessenek a magyar hősökre.

A 2016. március 15-én, Mátészalkán a Kálvin téren megtartott rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere és Kovács Sándor, Egyéni Országgyűlési Képviselő.

A megemlékezés szónoka, Dr. Kovács Vilmos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka volt.

A városi ünnepségen került leleplezésre a Somogyi Győző, a Nemzet Művésze festménye alapján Pénzes Bence által tervezett, Kézy László nemzetőr őrnagy, az 1848-49-es szabadságharc mátészalkai hősének emlékműve, valamint a szabadságharc 50 ismert mátészalkai közvitézének emlékére készült Kőkert is.

Pénzes Ottó, a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület elnöke, az emlékmű megálmodója beszédében kiemelte, lelket melengető az összefogás, mely segítségével létre jöhetett ez az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mátészalkai hősei előtt tisztelgő emlékmű együttes.

A Városi ünnepségen az ünnepi műsort a Talán Teátrum művészei adták.

Mátészalka Város Önkormányzata

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!