Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Tiramisu – ahogy a legfinomabb recept


Tiramisu - ahogy a legfinomabb recept

ELKÉSZÍTÉS

1.Egy műanyag tálba öntjük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd habverővel felverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.

2.A kávét elkeverjük egy kevés tejjel, majd cukorral és Amarettóval ízesítjük. A babapiskótát a tejeskávéba mártjuk, egy tűzálló tálban sorban elhelyezzük, majd ráteszünk egy réteg mascarpone krémet, és megszórjuk kakaóporral, majd folytatjuk a rétegezést. Az alapanyag kb. 3 rétegre elegendő a tál méretétől függően. Minden mascarpone réteget megszórunk kakaóporral.

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek porcukor (púpozott)
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg instant kakaópor
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 ek Amaretto
  • 3 dl erős kávé
  • 2 csomag babapiskóta
  • tej

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük