fejlesztesek Vasarosnameny
A Dr. Béres József Kollégium 3 csapata közük kettő is a megyei döntőbe jutott.

A Dr. Béres József Kollégium 3 csapata közük kettő is a megyei döntőbe jutott.

Az elmúlt hétvégén Szabolcsveresmarton rendezték meg a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny felső-szabolcsi területi fordulóját.

A vetélkedésen a kisvárdai és a záhonyi körzet képviseletében 12 csapat vett részt a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategóriában. A 12 állomáson szituációs gyakorlati feladatok, elméleti tesztek, bemutatók és pihenőhelyek vártak az 5 fős csapatokra. A legnagyobb pontértékű komplex feladatokat a kisvárdai mentőállomás szakemberei állították össze, melyek teljesítése után a csapatok szakmai értékelésben és tanácsadásban is részesültek.
A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, ahol Nagy Béla polgármester, Benga Éva a karitatív szervezet kisvárdai vezetője és Máténé Szabó Anikó, az OMSZ kisvárdai állomásvezetője köszöntötte a résztvevőket, igazán színvonalas körülmények fogadták a versenyzőket, a kísérőiket és a rendezésben szerepet vállalt szakembereket.

Az izgalmas versengés végén a kisvárdai körzetből a székhely településen működő Vári Emil Társulási Általános Iskola, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, illetve a Telegdi Kata Szakiskola felnőtt csapata, míg a záhonyi körzetből a Mándoki Általános Iskola és a Dr. Béres József Kollégium két gárdája jutott a megyei döntőbe. A megyei fináléra május 12-én, Mándokon kerül sor.

Szlovák Dorottya-Hudák Márk

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!