sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Területi elsősegélynyújtó verseny Ajakon (4)

Képek: A versengés pillanatai

Ajak, Dombrád, Kisvárda, Mándok, Záhony – A napokban Ajakon rendezték meg a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny felső-szabolcsi területi fordulóját.
A vetélkedésen a kisvárdai és a záhonyi körzet képviseletében 14 csapat vett részt a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategóriában. A 13 állomáson szituációs gyakorlati feladatok, elméleti tesztek, bemutatók és pihenőhelyek vártak az 5 fős csapatokra. A legnagyobb pontértékű komplex feladatokat a kisvárdai mentőállomás szakemberei állították össze, melyek teljesítése után a csapatok szakmai értékelésben és tanácsadásban is részesültek.
A Tamási Áron Általános Iskolában színvonalas körülmények fogadták a versenyzőket, a kísérőiket és a rendezésben szerepet vállaló szakembereket. Az izgalmas versengés végén a kisvárdai körzetből az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, illetve a Telegdi Kata SZKI felnőtt csapata, míg a záhonyi körzetből a Mándoki Általános Iskola és a Dr. Béres József Kollégium két gárdája jutott a megyei döntőbe. A megyei fináléra e hét végén a Nyíregyházi Bánki Donát SZKI-ban kerül sor.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!