A térségben egyedülálló őszi kompozíció díszíti a Bereg szívének főterét, Vásárosnaményt

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

A térségben egyedülálló őszi kompozíció díszíti a Bereg szívének főterét, Vásárosnaményt

Vásárosnamény – Halkan útra kelt a nyár, s észre sem vettük és beköszöntött az ősz a Beregbe és annak szívébe Vásárosnaményba is. Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? De szeretem. – írta versében Petőfi Sándor. A természet, az évszakok, az időjárás körforgása folyamatos, így szinte hihetetlen, hogy egy újabb év telik el, de ismét megérkezett a beregi ősz. Bár Petőfi verse szerint szerette az őszt, a legtöbb ember nem tartja kedvenc évszakának, pedig meg lehet találni a szépségeit. Sok esetben talán máskor jellegtelennek tartott növények is legszebb formájukat mutatják őszi lombszínükkel.

A színesedésben nem kizárólag a levelek sárgulását kell érteni, egyes növények, például a cserszömörce, perzsafa, vagy a díszkörte levele vörösre színeződik, s felejthetetlen látványt nyújt. Érdekes színfoltok a vesszeikkel díszítő cserjék, ilyenek például a somok, amelyeknek vörös, piros vagy sárga színben pompáznak vesszeik, csodás látványt nyújtva ezzel. Az ősz egyben a különböző termés díszek időszaka is, említhetném talán legjobb példaként a tűztövist, amelynek narancssárga vagy vörös termései tavaszig a növényen maradnak, de hasonlóan dekoratív az örökzöld magyalnak a piros bogyói is. Bár még nem sárga és bordó színben pompáznak a beregi fák, de Vásárosnaményba is megérkezett a hamisítatlan ősz. A nappalok rövidülnek és az időjárás fokozatosan fordul egyre hidegebbre, szelesebbre és csapadékosabbra. A lombhullató növények levelei lassan elsárgulnak, elvörösödnek, átmenetileg gyönyörű színpompába borítva a beregi természetet, mielőtt elszáradnának és lehullanának a fákról.

A térségben egyedülálló őszi kompozíció díszíti a Bereg szívének főterét, Vásárosnaményt (2)

A beköszöntött színes évszak okán ismét egy gyönyörű őszi kompozíció vált a Bereg ékességévé, melyet Vásárosnamény Város Önkormányzata hagyományos módon, de idén eltérő helyszínen meglepte a beregi város lakóit és az azon átutazókat. A város főterén az újonnan megszépített Szent István Emlékparkban a mai napon egy csodálatos kompozíció nőtte ki magát órák alatt annak festői környezetéből.

A térségben egyedülálló őszi kompozíció díszíti a Bereg szívének főterét, Vásárosnaményt (1)

A térségben egyedülálló kompozíció a helyi Európa bajnok virágkötő Nagy Gábor alkotása, mely az ősz színeinek pompáját mutatja be számunkra. Az ott található gyümölcsök és növények színeinek áradata az elmúlt évekhez hasonlóan ismét színes ékköve a városnak és a Bereg központjának.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!