Termelői piac nyílik Ópályiban

Hamarosan nyílik a termelői piac Ópályiban, a község önkormányzata nyilvántartásba vette a helyi kezdeményezést.

A helyi termelői piac az ópályi Teleház udvarán lesz, a Tele-kertben. A csarnok építése a csarnok építése hamarosan befejeződik, így kulturált körülmények között tudják fogadni a vásárlókat július 7-én, kedden, a nyitás napján. A piacon őstermelői termékek árusítását tervezik: kistermelői gazdaságból származó mezőgazdasági termék és a helyi termékből előállított kistermelői élelmiszer, feldolgozatlan és feldolgozott termék. A vidéki környezetben házi élelmiszerekhez és gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek bemutatására alkalmas termékek, élelmiszerek, késztermékek is kaphatók majd a heti két alkalommal nyitva tartó piacon.

A piac kedden és pénteken 7-10 óráig tart nyitva, az Árpád utca 3. szám alatt. Az őstermelők számára az árusítás lehetőségét térítésmentesen, (ingyenesen) biztosítják.

A Tele-kertben (az ópályi Teleház udvarán) szépen halad az építkezés. Nem csak a piacnak lesz itt helye. A kulturális célú rendezvénycsarnok mellett a néprajzi gyűjtemény egy részének helyet adó, kiállító pavilont és retró konyhát is épít az Ópályiak Baráti Köre Egyesület.