Terepjáróval és vízszállítóval gazdagodtak a vásárosnaményi és a lónyai önkéntes tűzoltók

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Terepjáróval és vízszállítóval gazdagodtak a vásárosnaményi és a lónyai önkéntes tűzoltók

Vásárosnamény, Lónya – A BM OKF kezelésében és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság üzemeltetésében lévő, a készenléti járműállományából már kivezetett gépkocsikat vehetek át kedden délelőtt a vásárosnaményi és a lónyai önkéntes tűzoltók, valamint a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület vezetői Nyíregyházán és Mátészalkán.

A négy darab Lada Niva és két darab IFA tehergépkocsi, valamint az egy darab mikrobusz is segíti majd az önkéntes munkát úgy a mentőszervezet, mint a tűzoltó egyesületek életében – emelte ki az adományozáson Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A megye veszélyeztetettségét az ár-és belvizek adják, ugyanakkor a tavaly augusztusban megalakult Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy vízszállítóval gazdagodott, amely kiemelkedő a Bereg szempontjából, hiszen tűzvédelmi szempontból fehér folton fekvő település, így a tűz- vagy káreset jelzése esetén az elsődleges beavatkozási idő a töredékére csökken- tette hozzá az igazgató.

A vásárosnaményi önkéntesek egy terepjáróval, míg a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület tagjai egy teherautóval és három terepjáró képességekkel rendelkező személygépkocsival és egy kisbusszal gazdagodtak.

Az adományozási megállapodásokat és a járművek okmányait Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!