Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Tepsis almás sütemény


Apple sponge cake

Apple sponge cake

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 kg savanykás alma
  • 1 db citrom leve
  • 200 g nyers marcipánmassza
  • 350 g margarin (puha)
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • keserűmandula-aroma
  • 1 csipet só
  • 6 db tojás
  • 375 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)

ELKÉSZÍTÉS

1.Hámozzuk meg az almát, vágjuk negyedekbe, és távolítsuk el a magjukat. Csorgassuk rá a citrom levét.

2.Vágjuk nagyobb darabokra a marcipánt, adjuk hozzá a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd apránként adjuk hozzá a masszához.

3.A kikent, kilisztezett tepsibe öntsük a tésztát, és tegyük rá az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.

4.

Melegítsük fel a lekvárt, és kenjük meg vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük