- 1,5 kg savanykás alma
- 1 db citrom leve
- 200 g nyers marcipánmassza
- 350 g margarin (puha)
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- keserűmandula-aroma
- 1 csipet só
- 6 db tojás
- 375 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 g sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál porcukor
- vaj (a tepsi kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉS
1.Hámozzuk meg az almát, vágjuk negyedekbe, és távolítsuk el a magjukat. Csorgassuk rá a citrom levét.
2.Vágjuk nagyobb darabokra a marcipánt, adjuk hozzá a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd apránként adjuk hozzá a masszához.
3.A kikent, kilisztezett tepsibe öntsük a tésztát, és tegyük rá az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.
4.
Melegítsük fel a lekvárt, és kenjük meg vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.