Tejszínes-húsos rakott karfiol

Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (1) Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ELKÉSZÍTÉS

A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat feldaraboljuk.
Enyhéh sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük (blansírozzuk).
A rizst 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, azután felöntjük 1,5 bögre forró vízzel. Megsózzuk, és lefedve, meleg helyen megvárjuk, hogy a rizs megdagadjon.
A felaprított hagymát és fokhagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezzük, és elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetjük a tetejét, rászórjuk a karfiolrózsákat, elrendezzük. A tejszínt, a tojást és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd ráöntjük a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és sütőbe tesszük.
200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirult.

HOZZÁVALÓK

  • 1 fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg darált hús (dagadóból)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 bögre rizs

mindmegette.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!