Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

Tavasz Bereg

[srizonfbalbum id=11]

Mindannyian vártuk már a tavaszt a Beregben. A hideg, fagyos vagy sáros tél után a tavasz kellemes hangulata elbűvölő tud lenni. Persze ezzel nem azt állítom, hogy a tél nem szép, de a zöldellő fű,a rügyező fa, a pici és egyre nagyobb virágbimbók emelkedése a földből felülmúlja az egészet. Egy új élet kezdete, sőt nem is eggyé,hanem nagyon soké. Tavasszal ébred minden,ami ősszel a tél kezdete előtt aludni ment. Ébred a beregi táj, a fák, a növények, az állatok és még az ember is. A tavasz misztériuma a természet újjászületése. A természettel együtt újuljunk meg mi is itt a Beregben. “Megszűnnek a nyomasztóan fénytelen napok, ragyog a fény, és melegen simogatja arcunkat, szívünket. És ennyi elég is.” Végre tavasz van, lelkünk régóta áhitozik a fényre. Arcunkat a napfényben fürdetjük, megmártózunk az éltető szívet melengető fényben. Hasonlatosak vagyunk a rügyekhez, melyek kinyílnak a fény hatására. Élni kell és tenni a dolgunkat, amit a sors ránk mér. A mindig megújuló természet megmutatja, nekünk is meg kell újulni. Változni kell, hogy egyre jobbak, tökéletesebbek legyünk, tudjunk felülkerekedni az önző vágyainkon. Képesek legyünk segíteni másokon, ha kell, tudjunk szeretni, örülni és embernek maradni minden körülmények között. Ne a szavak, a tettek fémjelezzék, kik is vagyunk valójában. Egyszer talán azok válnak követendő példává, akik csak egyszerűen élnek minden botrány, hivalkodás nélkül. Ők az igazi őszinte emberek álarcok nélkül. A kertekben rügyeznek a fák, virágoznak a tavaszi virágok, és csodálatos látványt nyújtanak. A madarak is egyre többen vannak, és egyre hangosabban csiripelnek. A beregi tavasz az valami csodálatos. A fák virágoznak, mindenütt virágillat. A tél elment, a madarak visszajöttek és megkezdték éneklésüket.

Nagyon szép a táj, amikor a Nap felkel, és sugarai a fák virágos ágai közt átszűrődnek, mintha aranyeső esne. A fűről már hamarabb felszáll a harmat, mint ősszel, ezért olyan mintha visszafele esne az eső. A fák öreg lábánál ibolya tündököl, mint valami hercegnő a népe előtt. A mókusok is kibújtak meleg odvukból, megérezve a meleget, és a természet megújult illatát. Lassan a föld alól előjönnek a kicsi élőlények, vagyis a bogarak, a lepkék is kibújnak majd a hernyókból és mindenütt ott lesznek, mely után rágják a fák még újonnan kibújt leveleit. Már nem árva a természet, távolról hazatérő gyermekei száraz ágból és agyagból fészket emelnek. Az első madárfiókák csipogása az egész Bereget betölti, pehelytollaikat jótékony tavaszi szél rebegteti. Nemsokára a pitypangok is kimagasodnak a smaragdzöld fűből, melyben bogarak milliói játszanak majd bújócskát. Gyerekek csoportjai szaladgálnak majd a fűben, majd gyermekláncfüvet fűzvén megpihennek a zöldülő szomorúfűz alatt. Az égen már korántsem gorombáskodik annyi fekete felhő, mint a tél uralma alatt. Ezen tavaszi csodák teszik a tavasz a legcsodásabb évszakká, a megújulás három hónapjává, amikor az egész természet újjászületik és épül. Ha tehetjük menjünk ki a szabadba és élvezzük a világ legszebb tájékának, a beregi föld által nyújtott természeti lehetőségeket. Pihenjünk meg a szabadban és érezzük mennyire is különlegesek vagyunk mi beregi emberek, akik itt élhetnek és nőhettek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!