ELKÉSZÍTÉS
- Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk.
- A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.
- Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, amajonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
- A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk és vékony réteg tejföllel megkenjük.
- Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat és retek kockákkal csinosítjuk.
- Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.
HOZZÁVALÓK
- 1 kg burgonya
- 4 db piros retek
- 4 szál újhagyma
- 6 db tojás
- 10 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- Díszítéshez:
- 1 db vastagabb sárgarépa
- 2 db koktélparadicsom
- 2 db fekete olajbogyó
- 1 szál petrezselyemzöld