Közzétette - Kategória - Desszertek, Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Tavaszi saláta ünnepi tálalásban recept


ELKÉSZÍTÉS

    1. Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk.
    2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.
    3. Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, amajonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
    4. A  tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk és vékony réteg tejföllel megkenjük.
    5. Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat és retek kockákkal csinosítjuk.
    6. Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg burgonya
  • 4 db piros retek
  • 4 szál újhagyma
  • 6 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • Díszítéshez:
  • 1 db vastagabb sárgarépa
  • 2 db koktélparadicsom
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 1 szál petrezselyemzöld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük