40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések
tarajos sül baba született a Nyíregyházi Állatparkban

© Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Tarajos sül (Hystrix cristata)bébi született a Nyíregyházi Állatparkban. Az Afrikában és Dél-Európában élő állat legfeltűnőbb sajátossága a test hát és felső oldalát borító fekete-fehér tüskék sokasága. Ezek a módosult szőrszálak, igen hatásosak támadás esetén: ha az állat veszélyben érzi magát, tüskéit felmereszti és hangosan zörgeti–s amennyiben a veszély nem szűnik meg, az állat a farát támadója felé fordítva hátrál. Ha a hatalmas-olykor 54cm hosszúságú- tüskék átszúrják s megakadnak az ellenfélben, leválnak a sül bőréréről.

_DSC0136

A parkban élő négy ivarérett állat s a kölyök is, éjszakai életmódot folytat, s noha táplálék után általában egyedül kutatnak, társaságkedvelőek is, hiszen a nappalokat mindig összebújva töltik.
A Nyíregyházi Állatpark sülkölyke 105 napnyi vemhesség után, szőrös-sörtés bundával jött a világra, tüskéi ekkor még nagyon puhák voltak, de néhány óra után megkeményedtek. Anyja, a testén kissé oldalt ülő csecsbimbókból szoptatja, így a kicsi nem sérti meg magát a tüskékkel. Néhány hét elteltével az apróság már szilárd takarmányt –gumókat, gyökereket-gyümölcsöket, rovarokat- is fogyaszt majd, de anyja még ezután is hosszú hetekig szoptatja.

– Nyíregyházi Állatpark –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!