Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában

fejlesztesek Vasarosnameny

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában

Vásárosnamény – Ünnepélyes körülmények között elindult a 2017/2018. tanév a Bereg szívében, Vásárosnaményban is, ahol a város központi iskolájában reggel tartották a tanévnyitó ünnepséget

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 8

Az ünnepség kezdetén Bíró Éva igazgatóhelyettes üdvözölte a megjelent tanulókat, szülőket és az óvódától nyáron búcsúzó elsősöket.

elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 2

Ezt követően a Himnusz dallamai hangzottak fel, melyet az iskola énekkarának kíséretében az elsősök és a népes szülősereg közösen énekeltek el.

elvalaszto 4
Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 3

Az ünnepélyes dallamokat követően Liba Liliána az iskolások képviseletében, az elmúlk nyarat búcsúztatta szavalatában, ahol ,,Balogh József: Kedves Vakáció barátom!,, című versét adta elő.

elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 4

A prózai előadást követően az iskola vezetője, Szabó Zoltán nyitotta meg ünnepélyes keretek között a 2017/18. tanévet. Beszédében köszöntötte a megjelent szülőket, az iskola falai közé most érkező elsősöket és az iskolától a tanév végén búcsúzó nyolcadikosokat. Kitért továbbá a nyár folyamán, az iskolában zajló fejlesztésekre, megköszönve ezáltal azon vállalkozóknak és szülőknek azon támogatásokat, mellyel ezek végbe mehettek.

elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 5

Megnyitó beszédét követően a most érkező elsősök három dalból álló egyvelegét hallgathatta meg az iskola és a büszke szülők hada. Előadásukban ,,Fazekas Anna: Kéz a kézben,, , ,,Weöres Sándor: Furulya” és a Búcsúzás című versek és énekek hangzottak el.

elvalaszto 4

elvalaszto 4

elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 6

Az elsősök produktumát követően az immár hagyományos ajándékozás procedúrája zajlott le, ahol a friss iskolásokat ceruzával és labdával ajándékozta meg a Kaláka Gyermekközösség. Az ajándékokat a közösség vezetője Simon Edit és az intézmény igazgatója, Szabó Zoltán adta át.


elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 7

Az ajándékozást követően a művészeti iskola révén, Tihor Krisztián néptánctanár tartott néptánc bemutatót, kedvet csinálva ezzel az elsősöknek is, a hagyományos magyar táncok elsajátításához.

elvalaszto 4

Tanévnyitó ünnepség a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában 1

A táncot követően az ünnepség végén a tanévvel kapcsolatos közérdekű és hasznos információkat osztott meg Bíró Éva a szülőkkel és a gyerekekkel.

elvalaszto 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!