sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

06-Zajta-e1469794287410

Ez a sajnálatos esemény és az önkormányzati diákmunka lehetősége adta az ötletet, hogy a családokat segíteni lehetne azzal, ha a gyermekeknek kulturált programlehetőséget teremtenének a nyári szünetben. Az ötletet megvalósítás követte, és Zajta német nemzetiségi önkormányzata megszervezte július 4. és 30. között a napközis táborát, melynek minden költségét vállalta.

A gyermekek felügyeletében, a programok megszervezésében az önkormányzat nyári diákmunkájában dolgozó történelem-német szakos egyetemi hallgató és két érettségizett fiatal vett részt.

A sváb csűr és környezete

– A napközis tábor a sváb csűrben lelt otthonra, amit a Vitéz Gaál Lajos Kulturális Egyesület ingyen bocsátott a rendelkezésünkre. A német közösségi terem közvetlen szomszédságában álló sváb csűr és gyönyörű környezete kiváló helyszín volt arra, hogy a gyermekek időjárástól függetlenül részt vehessenek a programokon – mondta el lapunknak a tábor vezetője, Husztiné Nagy Ágnes magyarországi németfolklór-oktató, aki egyben a német nemzetiségi önkormányzat elnöke is a községben.

– A tábor ideje alatt 18 tanuló magyarországi német dalokat, táncokat tanult, helytörténeti előadásokon és vetélkedőkön bővítették ismereteiket. Mindezek mellett sportvetélkedő, „seprűtánc”, székfoglaló, számháború, foci és még sok-sok közös játék tette izgalmassá a tábor életét. A szabadidő eltöltéséhez többek között pingpong, darts, tollaslabda, társasjáték, trambulin állt a fiatalok rendelkezésére.

Kirándulás hetente

– A táborozó diákoknak egyéb programokkal is igyekeztünk gazdagabbá tenni a vakációt. Hetente egy alkalommal kirándulásra is volt lehetőségünk – folytatta a tábor vezetője. – Voltunk a nagyari Luby-kastélyban, Fehérgyarmaton a moziba mentünk el, Jánkmajtison lovagoltak és íjászkodtak a gyermekek, ezen a héten pedig kedden a romániai Mogosán libegőztek és a szatmárnémeti Aquastarban fürödtek.

– Az utazásokat a Vitéz Gaál Lajos Kulturális Egyesület és a helyi önkormányzat kisbuszaival, illetve egy személyautóval oldottuk meg. Remélem, sikerült emlékezetessé varázsolni a gyermekek nyarát – tette hozzá befejezésül Husztiné Nagy Ágnes.

KM-MML

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!