Szívmelengető köszöntő az Idősek Világnapja alkalmából a vásárosnaményi Idősek Otthonában

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (1)

Vásárosnamény – A bennünket felnevelő generációk tisztelete, megbecsülése manapság minden korábbinál fontosabb. Az Idősek Világnapján mondunk köszönetet mindazoknak, akik hosszú éveken át rakták le azt a beregi utat, amelyen ma mindannyian járunk.

Az intézmény 15 éves fennállása óta  hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összegyűlnek a vásárosnaményi Idősek Otthonában azért, hogy kifejezzék az ott dolgozók és a város vezetői hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Hagyományok, tapasztalat, bölcsesség sokat idézett szavak, mikor az idős emberekről, szüleinkről, nagyszüleinkről beszélünk. Egy hasonlattal élve mondhatnánk azt is, hogy idősek azok, akik előttünk járnak a nagy országúton, azon az úton, amelyen apáink, nagyapáink, dédapáink és őseink jártak a világ kezdete óta. Tőlük örököltük meg ezt a települést, tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással. Kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek benne hajlékot s neveltek gyerekeket. Amikor eljött az idő, azt a stafétabotot, amelyet szüleiktől kaptak, a kezünkbe adták, de a bölcsesség az Önök szívében van.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (2)

Az ünnepség kezdetén Koncz Edina intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében elmondta, hogy az a világ számos országában ünnepelt nap azt jelzi, hogy belátják és elfogadják az öregedést, mely számos előnnyel jár és feladatot jelent a fiatalok számára is. Kiemelte tovább, hogy azon méltóság, melyet a szépkorúak hordoznak és a tisztelet, mellyel feléjük közelítenek, nem pénzkérdés, hanem egyszerű, szeretetteljes magatartás. Ezt követően egy bensőséges, időskori történetet osztott meg a jelenlévőkkel.  Kifejtette továbbá azt is, hogy a szociális intézmény működtetésével igyekeznek újabb és újabb lehetőségekkel bővíteni az térségben élő idősek ellátását, mindennapjaik kényelmesebbé tételét. Emellett nagy figyelmet fordítanak a lakosság körében felmerülő gondozási igényekre, melyet szervezve, javaslatokat is tesznek új gondozási módszerek bevezetésére. Megköszönte továbbá munkatársaik áldozatos munkáját, akik közel 300 ellátott szükségleteinek kielégítésén dolgoznak nap, mint nap. Fontos feladatukként jelölte meg továbbá azt, hogy idős embertársaik számára olyan életkörülményeket biztosítsanak, mellyel lehetővé teszi számukra az idős korhoz méltó derűs életet.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (3)

Az intézmény vezetőjének szavait követően a város polgármestere, Filep Sándor köszöntötte a zsúfolásig megtelt ebédlő ünnepelő közönségét. A polgármester egyebek mellett kitért arra, hogy minden évben méltó ünnepség keretein belül ünneplik a város időseit azért, hogy kifejezzék  hálájukat, megbecsülésüket és szeretetüket irántuk, hiszen hosszú élet munkáját és tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Kitért arra is, hogy az Önkormányzat az év minden szakában nagy figyelmet fordít a város felépítő, kétkezi munkájukkal a város felépítő idősek napjainak jobbá tételéért. Életének személyes vonatkozásain át említett meg számos olyan személyt, aki értékteremtő munkájával, tevékenységével emelte jobbá tette annak mindennapjait. Végül a város nevében kifejezte tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket a az idősek iránt.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (4)

A polgármesteri köszöntő után dr. Pótor Imréné Beregszászi Erzsébet, a helyi református egyházközösség  lelkipásztorának szavalata hangzott el.

A rendezvény idén is vidám, családias hangulatban telt, ahol a város több oktatási intézményének diákja és tanára egy szép műsorral, versekkel és énekkel készültek. Ünnepi műsort adott a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Lónyay Menyhért Baptista Szakközép- és Szakgimnázium valamint a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium is. Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (5)

A megható műsor kezdetén az Eötvös József Általános Iskolából érkező, Kovács Lászlóné tanárnő által felkészített Szabó Rebeka szavalata hangzott el. A diák Szilágyi János: Szépkorúak vagyunk.. című versét adta elő.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (6)

A szavalatot követően a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola fiatal tehetségének, Kovács Viviennek gyönyörű és lélekig hatoló hangja lepte be az intézmény ebédlőjének falait.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (7)

A megható előadást követően a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola amatőr népzenésze és tanára, Filéné Huszti Zsuzsa káprázatos hagyományőrző előadását hallgathatta meg a közönség. Előadásában citera kíséret mellett, népi dallamok eléneklésével köszöntötte az egybegyűlteket.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (8)

Az interaktív népi zenei előadás után Bíró Dalma versmondása következett, aki szintén a vásárosnaményi Eötvösből érkezett az idősek köszöntésére.Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (9)

A műsort további részében ismét a fiatal tehetség, Kovács Vivien énekhangjában gyönyörködhetett a népes számú ünneplő.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (10)

A diákok által előadott ünnepi műsort a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulói által előadott, fergeteges néptánc zárt. A színes és tartalmas tánclépésekkel tarkított műsorban Kenderesi Dániel és Koncz András népi hagyományőrző műsorával késztette tapsra a jelenlévőket.


Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (11)

Az ünnepi műsor végén a város legidősebb lakója, a 97 éves Varga István szavalatával köszöntötte a jelenlévőket, melyben a nyugdíjasok himnuszát hallhattuk. Szívszorító előadása befejeztével mindenkinek mosolyt csalt az arcára.

Idosek vilagnapi unnepseg a vasarosnamenyi idosek otthonaban (12)

Az intézmény a műsor mellett idén is egy szál virággal kedveskedett a meghívottaknak, melyeket az intézmény dolgozó adtak át az ünnepelteknek.

A rendezvény végén az intézmény dolgozói finom beregi süteményekkel, és gyümölcsökkel látták vendégül jelenlévőket. ,mely közben a közös éneklés és a tánc sem maradhatott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!