Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Szilveszteri malacsült


Szilveszteri malacsült

Nos, ez a nap is eljött, bezárunk egy évet – megnyitunk egy újat. Mivel mással, mint malaccal? Tessék rákészülni!

A malacot besózzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és köménymaggal, majoránnával megszórjuk. Sörrel felöntjük és 2 napra hűtőbe tesszük.

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a félkarikára vágott hagymát. Ha szükséges, akkor még kevés sertészsírt adunk hozzá. Lepirítjuk.

Egy másik edényben cukrot karamellizálunk. Félkarikára vágott hagymát adunk hozzá, majd a szeletelt káposztát, az egész fahéjat. Kicsit dinszteljük. Végül sózzuk, és őrölt köménnyel megszórjuk. Legvégén pezsgőt adunk a káposztához.

A malacot betesszük a 150 fokos sütőbe. Folyamatosan locsolgatjuk sörrel a bőrét. Malactól függően 1-1,5 órát sütjük. Tálaljuk a káposztával és a burgonyával.

Jó étvágyat kívánunk!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük