40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

Szatmár - Ferencváros együttműködés gálaest Mátészalkán (13)[srizonfbalbum id=160]

Mátészalka – Két éves a Szatmár – Ferencváros együttműködés, ezen alkalomból díjátadó- és gálaestet tartottak Mátészalkán a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház, színháztermében.

Két éve működik a Szatmár-Ferencváros női kézilabda utánpótlás együttműködés. A közös munka igazi kuriózumnak számít a magyar sportban, ugyanis az egykori történelmi Szatmár-megye településeit érinti, így a program keretein belül a magyar-román határ mindkét oldalán összesen huszonkilenc egyesületben kézilabdáznak a fiatal lányok. A kétéves együttműködés eredményeként már több mint nyolcszáz gyermek sportol, hetvenkilenc csoportban. A két éves évforduló alkalmából Mátészalkán egy gálát rendeztek, ahol a legeredményesebb edzőket és játékosokat köszöntötték. Az eseményen beszédet mondott Dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere, Torma Tamás Mátészalka Város Alpolgármestere, az MMTK elnöke, Kiss Zoltán Sándor, projektvezető, továbbá Jeney Zsolt Ákos a kézilabda szakosztály elnöke, valamint Elek Gábor vezetőedző.

Díjazottak:

Az év csapata: Mátészalkai MTK, edző: Tóthné Nagy Anikó
Elek Gyula díj: Heinrich Tamás (Mezőfény)
Szarka Éva díj: Heinrich Réka (Mezőfény, a hét évesek között), Bodó Bernadett (Mátészalkai MTK, a nyolc évesek között)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különdíja: Bodó Bernadett (Mátészalkai MTK)
Legügyesebb kapus: Pável Jázmin (Csengeri VSK, a hét évesek között), Péter Stefánia (Sárközújlak, a nyolc évesek között)
Legügyesebb védőjátékos: Ludescher Júlia (Csanálos, a hét évesek között), Czompa Tifani (Avasújváros, a nyolc évesek között)
Legügyesebb támadó játékos: Somogyi Zsófia (Kálmánd, a hét évesek között), Rajszki Barbara (Sárközújlak, a nyolc évesek között)
Az év rendezvénye: Mezőfény
A legsportszerűbb szurkolói csapat: Turterebes
A legsegítőkészebb önkormányzat: Nagyecsed

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!