Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel

Sütőtökös-csirkés meleg saláta


sutotokos-csirkes-meleg-salata

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemellet három-négy részre felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajon először megpirítju a fokhagymákat, amikor azok megsültek, kivesszük a serpenyőből. A fokhagymás zsiradékon arany színűre sütjük a csirkemelleket, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki.
2. Amikor a hús elkészült, kivesszük a serpenyőből, és ugyanazon a zsiradékon puhára sütjük a felkockázott sütőtököt.
3. Amíg a sütőtök puhul, addig a mángold leveleket megmossuk, a vizet felitatjuk papírtörlővel, ha szükséges, akkor fél tenyérnyi darabokra tépkedjük.
4. Ha a sütőtök kellemesen puha, akkor aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A salátát összekeverjük a sütőtökkel, a tetejére helyezzük a pirított csirkemelldarabokat. Meghintjük frissen szeletelt zsályával, rádobjuk a sült fokhagymát felszeletelve, ha szükséges meglocsoljuk olívaolajjal és melegen tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg mángold (vagy más saláta)
  • 20 dkg sütőtök (meghámozva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 levél zsálya
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • A sütéshez:
  • Vaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük