HOZZÁVALÓK
- 6 db debreceni (v. fűszeres kolbász)
- 50 dkg sütőtök
- 3 db lila hagyma (nagyobb)
- 1/2 marék friss zsálya
- frissen őrölt színes bors
- 1 dl étolaj
- 1 teáskanál liszt
- 1-1,5 dl erőleves
- 2 ek magos dijoni mustár
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.
- Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt (villával kicsit böködjük meg).
- Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 perc alatt szép pirosra.
- Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.
- Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk.
- Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.