Közzétette - Kategória - Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Sült kolbász sütőtökkel, hagymával és mustárszósszal


HOZZÁVALÓK

  • 6 db debreceni (v. fűszeres kolbász)
  • 50 dkg sütőtök
  • 3 db lila hagyma (nagyobb)
  • 1/2 marék friss zsálya
  • frissen őrölt színes bors
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1-1,5 dl erőleves
  • 2 ek magos dijoni mustár

ELKÉSZÍTÉS

    1. A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.
    2. Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt (villával kicsit böködjük meg).
    3. Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.
    4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 perc alatt szép pirosra.
    5. Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.
    6. Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk.
    7. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük