Sportfejlesztés Nyíregyházán: uszoda, jégcsarnok és Atlétikai Centrum épül a városban

sport

Több milliárd forintos sportfejlesztés valósul meg az elkövetkező években Nyíregyházán – jelentette be szombaton Dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere és Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.

A Continentál Aréna mellett 50 méteres versenyuszoda és egy 25 méteres tanmedence létesül, de a Media Marktnál is hamarosan elkezdődhet a jégcsarnok építése Nyíregyházán. Mindezeken túl 6500 férőhelyesre bővítik a Városi Stadiont, az atléták számára pedig Atlétikai Centrumot alakítanak ki az NYVSC pályán. A beruházások az elkövetkező 1-2 évben valósulnak majd meg.

Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára azt mondta, Nyíregyháza egy pályázatnak köszönhetően akár 10 új kondipark létesítésére is kaphat támogatást, amely tovább bővítheti a szabadidősportok tárházát. „A város sportélete kiemelkedő: ez jó hatással van az itt élők egészségére, a gyermekek oktatására és a gazdaságra is” – fűzte hozzá.

A beruházások célja, hogy az élsport mellett az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport tekintetében is modern lehetőségeket kínáljon Nyíregyháza. Dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere közölte, sorra újulnak meg az oktatási intézmények tornatermei is, így például a Móricz Zsigmond Általános Iskoláé és a Bencs László Szakiskola és Általános Iskoláé után a Bánki Donát Középiskoláé is megújulhat.

A sportfejlesztésre többféle támogatást is igénybe vesz a város: az állam és a helyi cégek jelentősen -szinte 100 százalékban – hozzájárulnak az építkezésekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!