Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (1) Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

Kisvárdai stadion látványterv (22)

A Nemzeti Sportközpontok közbeszerzésen keres vállalkozót a kisvárdai multifunkciós sportcsarnok tervezésére és kivitelezésére – ez már a második kiírás, az elsőt az ajánlatkérő visszavonta.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás előzménye, hogy múlt év végén a kormány 3,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kisvárdai sportcsarnok építésére. A megvalósításra idén áprilisban megjelent már egy közbeszerzési kiírás, ebben a becsült ellenérték 3,49 milliárd forint volt. Ezt a tendert azonban a Nemzeti Sportközpontok – indoklás nélkül – visszavonta májusban.

A létesítmény az új kisvárdai stadion szomszédságában épülhet fel. A most megjelent új felhívásban az épület befoglaló területe 81,5 x 71,9 méter, földszintből, továbbá két emeletből áll. A csarnokkal szemben alapvető elvárás, hogy magyar, európai és nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas legyen. Az első kiíráshoz hasonlóan a másodikban is egy 4000 férőhelyes (ezen belül 1500 férőhelyes mobil lelátós) csarnok építésére várnak ajánlatot. Két liftet kell beépíteni, valamint a küzdőtéren két kézilabda és két kosárlabda edzőpálya lesz. A parkolókról nincs szó a felhívásban.

Ajánlatot az a kivitelező tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben magasépítési kivitelezésből és tervezésből legalább nettó 1,5 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlatok benyújtási határideje november 14. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség.

napi.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!