specialis-gyumolcsitalok-es-lekvarok-keszulhetnek-a-beregi-meggybol

Illusztráció

Uniós támogatásból indít a szabolcsi és szatmári tájegység jellemző gyümölcseit érintő élelmiszerkutatási- és fejlesztési projektet két gyümölcsfeldolgozási és konzervipari társaság. A jánkmajtisi és a fehérgyarmati székhelyű cég a beruházás segítségével a térségben termő szatmári szilvából, illetve a szabolcsi almából és beregi meggyből készítenek majd speciális gyümölcsitalokat és lekvárokat. A K+F projektben elvégzik például a gyümölcsök minősítő vizsgálatait, az így elkészülő tanulmány pedig segíthet a termékek megismertetésében és piacra jutásában.

MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!