Sóstói Múzeumfalu: különleges falusi majálissal készül idén a skanzen

Vasarosnameny fejlesztes

Sóstói Múzeumfalu különleges falusi majálissal készül idén a skanzen

Falusi majálist tartanak május 1-jén a Sóstói Múzeumfaluban. A jeles naphoz kapcsolódó hagyományok, szokások felélesztése mellett ezúttal az édesanyák is középpontba kerülnek.

Különleges majálissal készül idén a Sóstói Múzeumfalu. A május 1-jei rendezvény ezúttal egybeesik az Anyák Napjával is, így a skanzenben több olyan programot szerveznek, amely az édesanyák szerepére is felhívja a figyelmet.

10 órától főzőversennyel indul a nap, a finom falatok elkészültéig pedig az érdeklődők megismerkedhetnek a japán szamurájok harcművészetével, a babahordozás bensőséges élményével is. A jánkmajtisi portán a hagyományos májusfaállítást mutatja be a Margaréta és a Kismargaréta Táncegyüttesek műsora. Az egész napos programsorozat során a Burattino Bábszínház és a Parno Graszt Zenekar szórakoztatja a részvevőket, de lesz pálinkatúra, kézműves foglalkozás, népi játék, íjászat és piknikezés is.

„Kicsi kocsi – gyerekkocsi” címmel új időszaki kiállítás is nyílik a Sóstói Múzeumfaluban, amely a kárpitos műhelyek rejtett kincseit tárja majd a látogatók elé.

Minden vélemény számít!