Sörös sertésragu kenyérrel

Sörös sertésragu kenyérrel

ELKÉSZÍTÉS

1.A húst megmossuk, majd felkockázzuk. A megtisztított krumplit, hagymát, répát és zellert szintén kockára vágjuk.

2.A húst megpirítjuk a felforrósított zsíron, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, a répát és a zellert, szegfűborssal és a köménnyel ízesítjük, majd meghintjük cukorral.

3.Megsózzuk és felöntjük 2 dl sörrel és 1 csésze vízzel. Az egészet, lefedjük, és néhányszor megkeverve félpuhára főzzük.

4.A megmaradt sört a kenyérre locsoljuk, és hagyjuk, hogy kissé magába szívja a folyadékot. Hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Puhára főzzük, forrón tálaljuk.

mindmegette.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!