Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főzés

Sörös sertésragu kenyérrel recept


Sörös sertésragu kenyérrel Recept

ELKÉSZÍTÉS

1.A húst mossuk meg, majd kockázzuk fel. A megtisztított krumplit, hagymát, répát és zellert vágjuk szintén kockára.

2.A húst pirítsuk meg a felforrósított zsíron. Vegyük ki, majd a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a krumplit, a répát és a zellert, fűszerezzük a szegfűborssal és a köménnyel, majd hintsük meg a cukorral.

3.Sózzuk meg, öntsük fel 2 dl sörrel és 1 csésze vízzel. Forraljuk fel az egészet, fedjük le, és néhányszor megkeverve főzzük félpuhára.

4.A megmaradt sört locsoljuk a kenyérre, és hagyjuk, hogy kissé magába szívja a folyadékot. Adjuk a raguhoz, majd öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük puhára, forrón tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 6 dkg sertészsír
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 tk kömény
  • 1 ek cukor
  • 5 dl sör
  • 2 szelet kenyér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük