ELKÉSZÍTÉS
- A tojások sárgáját csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverjük 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel és 3 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát, majd takarék lángon kevergetve felfőzzük.
- Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék kristálycukorral, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
- A babapiskótát és a mazsolát a rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy tál (vagy több kisebb tál) aljába teszünk egy réteg babapiskótát, rá a gyümölcsöt, a mazsolát, majd a krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
- A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vizet. Hozáadjuk a vajat, felolvasztjuk, és homogénre keverjük a csokiszószt.
- A csokikrémet a somlói tetejére locsoljuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
HOZZÁVALÓK
- 1,5-2 csomag babapiskóta
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 40 dkg kristálycukor
- 1-3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál vaj
- gyümölcs (őszibarack, sárgabarack, meggy, áfonya, vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs, befőtt, aszalt-szárított gyümölcs felhasználható) + a befőtt leve
- a csokimázhoz:
- 6 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 8-10 evőkanál víz
- 5 dkg vaj
- tejszínhab