Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Somlói galuska gyümölcsökkel


Somlói galuska gyümölcsökkel

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tojások sárgáját csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverjük 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel és 3 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát, majd takarék lángon kevergetve felfőzzük.
    2. Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék kristálycukorral, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
    3. A babapiskótát és a mazsolát a rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy tál (vagy több kisebb tál) aljába teszünk egy réteg babapiskótát, rá a gyümölcsöt, a mazsolát, majd a krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
    4. A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vizet. Hozáadjuk a vajat, felolvasztjuk, és homogénre keverjük a csokiszószt.
    5. A csokikrémet a somlói tetejére locsoljuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

HOZZÁVALÓK

  • 1,5-2 csomag babapiskóta
  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1-3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál vaj
  • gyümölcs (őszibarack, sárgabarack, meggy, áfonya, vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs, befőtt, aszalt-szárított gyümölcs felhasználható) + a befőtt leve
  • a csokimázhoz:
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 8-10 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj
  • tejszínhab

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük