Sírköveket lopott egy nyírségi férfi, hogy azokból újat készítve jó pénzt kaszáljon

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Illusztráció

Illusztráció

Sírköveket lopott egy nyírségi férfi, hogy abból újat készítsen majd jó pénzért eladja.

Az alapanyagot a nyírcsászári és a nyírkátai temetőből, valamint a teremi köztemetőből vitte el az illető, aki ezekből egy sírkövet rakott össze, amit eladott.

Négy testvér a nyírderzsi temetőbe szeretett volna sírt a nagybátyjának, amit az említett férfitől vettek meg. Az egyikük a rendőröktől értesült róla, hogy a sírkövet összelopkodták. „Mi kifizettük a felét, nem tudtuk, utána mondták, hogy ez lopott” – mesélte egyikük, Varga János, aki egyébként rendes embernek ismerte a sírkövesnél dolgozó elkövetőt.

A tolvaj közel félmillió forintos kárt okozott annak a családnak, amelynek a nyírcsászári temetőben volt elhelyezve egy síremléke. Ott csak egy kupac föld és egy tábla maradt. „A kevés nyugdíjamból megint rakjam össze azt, hogy a szüleimnek sírt csináltassak… Mert azért már, ha elkezdtem, akkor ne maradjon árván ott. Ha én meghalok, akkor a gyermekeimnek legyen egy emlék” – mondta megbotránkozva az asszony.

A tettest sikerült elfogni pár nappal a bejelentés után, s ő beismerte tettét. Elmondása szerint nem volt elég alapanyaga, ezért lopott.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a síremlék sorsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!