40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

                                                                  unio

MEGÚJULÁS SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET

SIKERESEN ZÁRULT TÚRRICSÉN AZ “SZOCIÁLIS GAZDASÁG FEJLESZTÉSE” PÁLYÁZAT

Október végén zárul Túrricsén a TÁMOP-2.4.3.D2-13/1-2013-0467 azonosító számú, “Innovatív megoldások a foglalkoztatás bővítésének elősegítésére a szociális gazdaság kereteinbelül a turizmus eszközeivel, együttműködéssel és közösségi szerepvállalással Túrricsén” című projekt.

A Megújulás Szociális Szövetkezet a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a „Szociális gazdaság fejlesztése a konvergencia régiókban” című TÁMOP-2.4.3.D2-13/1 kódszámú pályázati felhívásra 2013. évben pályázatot nyújtott be, melyet sikeresen elnyerve 23.625.000 Ft, 100%-os, vissza nem térítendő támogatásban részesült ahol 18 hónapon keresztül valósultak meg a pályázat céljának megfelelő szakmai tevékenységek és programok.

A projektben megvalósult beruházásnak köszönhetően a használaton kívüli helyi volt általános iskola épületében létrejött egy – 60 fő befogadására alkalmas – ifjúsági és turisztikai szálló valamint további 4 fejlesztett szolgáltatás bevezetésére került sor: rendezvényszervezés (konferenciák, összejövetelek, esküvők szervezése és teljes körű lebonyolítása), táborok szervezése, vendéglátás valamint egyéb kiegészítő és/vagy közvetített turisztikai szolgáltatások.

A projekt megvalósítása során 7 fő célcsoporttag – 17 hónapon keresztüli, teljes munkaidőben történő – foglalkoztatásáranyíltlehetőség. A foglalkoztatottak a regisztrált munkanélküliek és /vagy közfoglalkoztatottak névsorából kerültek ki, akik közül négyen informatikai akkreditált képzésen is részt vehettek, ahol ECDL bizonyítványt szereztek.

A fentiek alapján aprojektlegfontosabbszámszerűsíthetőadatai akövetkezőképpen alakulnak: foglalkoztatott célcsoporttagok száma 7 fő, a képzésbe bevontak száma 4 fő, fejlesztett szolgáltatások száma 5 db.

A társadalmi szerepvállalás jegyében 4 rendszeres tevékenység (sportnap szervezése, mentálhigiénés tanácsadás és lelki segítségnyújtás a nappali és bentlakásos szociális otthonban, diavetítéssel egybekötött meseolvasás) ellátására került sor havi illetve 2 havi rendszerességgel.

Pályázati költségvetésből több, mint ezer példányban elkészült magyar és angol nyelven a térség idegenforgalmi adottságait és nevezetességeit- valamint a szövetkezet szolgáltatásait bemutató turisztikai kiadvány melynek lakossági terjesztésre nyílt lehetőség.

A beruházáson és foglalkoztatásontúl jelentőseszközbeszerzésre valósulhatott meg (teljes szállodai bútorzat, IKT eszközök, egyéb kiegészítő eszközök).

A projekt kommunikációja a kötelező tájékoztatáson túl online módon történt, külön honlapot és Facebook oldalt hoztunk létre a hírek, információk átadására.

A projekt sikeres megvalósításáért köszönettel tartozunk az OFA Nonprofit Kft. Észak-alföldi Régió munkatársainak a szakmai támogatásért és segítségnyújtásáért!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!