Sikeresen vizsgáztak Tarpán a tűzoltók
Tarpa – Február nyolcadikán indított negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél. A képzéshez pedig másik két önkéntes egyesület is csatlakozott, így pénteken, összesen huszonegyen tettek sikeres vizsgát.A pénteki tűzoltó alaptanfolyam zárásaként a Tarpai Művelődési Házban gyülekeztek, majd vizsgáztak a képzésben résztvevők.
A számonkérésen a tarpai mellett a fehérgyarmati- és a szatmárcsekei önkéntesek is részt vettek, akik először egy huszonöt kérdéses tesztlapot töltöttek ki, majd a gyakorlati számonkérés következett, ahol egy adott szerelési feladatot kellett ötfős rajokban végrehajtaniuk a vizsgázóknak.
A vizsgabizottságban Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, valamint a fehérgyarmati kirendeltség tűzoltósági felügyelője ellenőrizték és értékelték a résztvevők teljesítményét.

A sikeres vizsgával pedig huszonegy fővel növekedett a három egyesületnél azon önkéntesek száma, akikre számíthatunk, ha baj van, miután alapvető tűzoltási ismereteket szerezhettek meg az egyhetes képzés során.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minden vélemény számít!