fejlesztesek Vasarosnameny
1. A karitatív szervezet helyi tisztségviselői számoltak be a területi munkáról

Fotók: Képek a közgyűlésről

Záhony – A napokban tartotta meg éves közgyűlését a Magyar Vöröskereszt Záhonyi Városi-területi Szervezete.

A küldötteket Révész Viola városi elnök köszöntötte, aki meleg szavakkal méltatta a térségben tevékenykedő önkéntesek odaadó és eredményes munkáját. Az előző közgyűlés óta végzett munkáról Karasz Lajosné területi vezető nyújtott átfogó tájékoztatást. A legnagyobb hazai karitatív szervezet térségi munkatársa örömmel számolt be az elmúlt időszak sokszínű munkájáról és az elért eredményekről. Egyebek mellett megemlítette, hogy jelentős növekedés következett be a taglétszámban, hosszú évek óta sikeres a véradás-szervezés, kiterjedt a szociális tevékenység, változatos az ifjúsági munka, melynek legfőbb bázisa az egy évtizede bázisintézményi címmel kitüntetett Dr. Béres József Kollégium.
A területi munka egyfajta elismerése az is, hogy tavaly Révész Viola városi elnököt a megyei szervezet alelnökévé, míg Tancsik Róbertet, aki korábban a megyei ifjúsági tanács elnöke volt, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt VI. Kongresszusán az országos elnökség tagjává és a három megyés régió ifjúsági vezetőjévé választották. Ugyancsak a térségi tevékenység megbecsülése jutott kifejezésre a legutóbbi Vöröskeresztes világnapon, melyen két aktivistát is rangos kitüntetésben részesített a megyei elnökség. A beszámolóban külön kiemelésre került Mészáros Lajos benki, Pásztor Gábor eperjeskei, Daku Attila tiszabezdédi és Ferkovics Tibor tuzséri polgármester, akik évek óta komoly segítséget nyújtanak a területi szervezet logisztikai feladatainak ellátásához.
Ezt követően a küldöttek is elmondták segítő szándékú véleményüket és javaslataikat az önkéntes tevékenység további színesítése érdekében, majd a területi vezetők tárgyjutalomban részesítették a fórumon résztvevő aktivistákat. A közgyűlés fehér asztal melletti oldott beszélgetéssel zárult.

Kulcsár Beáta – Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!