40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Sikeres országos minősítő vettek részt a szabolcsi Amekos lovasok (3)

Sikeres hétvégi országos minősítő versenyen vettek részt a szabolcsi Amekos lovasok. A Ráckevén megrendezett fedett pályás versenyen több első, második, harmadik és egyéb értékes helyezést értek el a fiatal lovasok.

A versenyen tíz egyesület lovasai mérték össze tudásukat és közel 190 start volt több korosztályban és versenyszámban. Az Amekosok az ügyességi nehéz kategória stílusversenyében és a nehéz nyitott kategóriában kezdték a versenynapot ahol Gulyás Dominik megnyerte a stílusversenyt Ameko Kedvessel, Takács Petra pedig 6. lett Ameko Cecíliával. A következő kategóriában Cukteras Kinga 2. lett Ameko Cupidoval, míg csapattársa Lakatos Levente egy 6. helyezéstcsípett el Ameko Cecíliával.

A díjugrató előkészítő kategóriában Takács Petra 2. lett Ameko Cecíliával, míg Cukteras Kinga 3. lett Ameko Cupidoval, és a kezdő lovasok kategóriájában is 3. lett szintén Ameko Cupidoval hibátlan lovaglással.

A díjugrató stílusversenyben taroltak az Amekosok, hiszen az első három helyet kibérelték maguknak, hiszen Gulyás Dominik megnyerte a versenyt hiszen a nap legmagasabb stíluspontját kapta a bíróktól, 7.6 stíluspontot Ameko Cecíliával, ugyanebben a versenyszámban Lakatos Levente 2. lett 7.5 stílusponttal Cecíliát lovagolva. A harmadik helyezés is Amekos lovasé lett, Gulyás Dominik Ameko Cupidoval 7.4 stílusponttal a dobogó képzeletbeli harmadik fokára állhatott fel, gyönyörű hibátlan lovaglással.

A nyitott kategóriában szintén dobogósok lettek az Amekosok, pontosabban Dominik 2 .lett Ameko Cupidoval, 3. Ameko Cecíliával, és csapattársa Lakatos Levente 4. lett Ameko Cecíliával.

Büszke vagyok minden tanítványomra, hiszen igen jól szerepeltek az erős mezőnyben. Lovaink nem hibáztak egyet sem a díjugrató versenyszámokban, és a gyerekek is jól lovagoltak.

Hamarosan itt a fedett pályás döntő, ami Budapesten lesz a Nemzeti Lovardában. Minden nap készülünk, edzünk a lehető legjobb eredmény érdekében. Az Amekos utánpótlás csapatoknak ez lesz az első fedett pályás bajnoksága ahol több kategóriában is bajnokot szeretnék ünnepelni.

Bertók Viktor
testnevelő edző, lovastanár
Ameko LSE
www.ameko.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!