Savanyúkáposzta-leves

_VN_a bereg szive_fekv_kk Advent vasarosnamenyban 2017 Advent vasarosnamenyban (3) lajkolas

Savanyúkáposzta-leves

ELKÉSZÍTÉS

1.
A megtisztított húst puhára főzzük, majd kivesszük és félre tesszük, a levet leszűrjük egy másik edénybe. A felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd meghintjük a paprikával és a liszttel.

2.
Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a füstölt hús főzőlevével. Csomómentesre keverjük és felforraljuk.

3.
A leöblített káposztát felaprítjuk, majd a leveshez adjuk ezt is. Közepes lángon puhára főzzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. vágjuk.

4.
A puhára főzött füstölt húst felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez, és felforraljuk az egészet. Tejszínnel gazdagítjuk, és finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg füstölt hús
  • 4 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 3 dkg liszt
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg kolbász
  • 2 dl tejszín
  • 4 szál kapor