ELKÉSZÍTÉS
1.
A megtisztított húst puhára főzzük, majd kivesszük és félre tesszük, a levet leszűrjük egy másik edénybe. A felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd meghintjük a paprikával és a liszttel.
2.
Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a füstölt hús főzőlevével. Csomómentesre keverjük és felforraljuk.
3.
A leöblített káposztát felaprítjuk, majd a leveshez adjuk ezt is. Közepes lángon puhára főzzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. vágjuk.
4.
A puhára főzött füstölt húst felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez, és felforraljuk az egészet. Tejszínnel gazdagítjuk, és finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg füstölt hús
- 4 dkg szalonna
- 1 fej hagyma
- 4 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg őrölt pirospaprika
- 3 dkg liszt
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet cukor
- 10 dkg kolbász
- 2 dl tejszín
- 4 szál kapor