Közzétette - Kategória - Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főzés

Savanyúkáposzta-leves recept


Savanyúkáposzta-leves recept

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg füstölt hús
  • 4 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 3 dkg liszt
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg kolbász
  • 2 dl tejszín
  • 4 szál kapor

ELKÉSZÍTÉS

1.A megtisztított húst főzzük puhára, majd vegyük ki és tegyük félre, a levet szűrjük át egy másik edénybe. Süssük a felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd hintsük meg a paprikával és a liszttel.

2.Pirítsuk le kissé, majd öntsük fel a füstölt hús főzőlevével. Keverjük csomómentesre, és forraljuk fel.

3.A leöblített káposztát aprítsuk fel, majd adjuk ezt is a leveshez. Közepes lángon főzzük puhára. Ízesítsük a levest sóval, borssal és cukorral. A puhára főzött füstölt húst kockázzuk fel, a kolbászt vágjuk karikára.

4.Adjuk mindkettőt a leveshez, és forraljuk fel az egészet. Gazdagítsuk a tejszínnel, és finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük