Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd recept


Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd recept

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az tészta hozzávalóiból, közepesen kemény tésztát dagasztunk, jól kidolgozzuk, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, körülbelül 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
    2. Míg a tészta megkel, addig elkészítjük a sajtos-sonkakrémet. Ehhez a sonkát és a sajtot apróra vágjuk, és késes aprítóban összedaráljuk a szintén apróra vágott hagymával, a tejföllel és a mustárral. Miután ezzel megvagyunk, kóstolás után, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    3. Miután a tészta megkelt, lisztezett munkalapon, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kilenc egyenlő négyzetre vágjuk. Elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, úgy, hogy a szélüknél fél-fél centit szabadon hagyunk, majd feltekerjük őket. Az aljukat lezárjuk, összenyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
    4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk, hogy bepárásodjon a sütő (ettől szépen megnőnek majd a sütemények sülés közben). Letakarva újrakelesztjük a tekercseket, és mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejüket egy felvert tojással lekenjük és magvakkal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg kenyérliszt BL80
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sonka
  • 1 kis fej hagyma
  • 6 dkg edami sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • bors
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • magok (én szezámot, köményt és lenmagot használtam)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük