Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Sajt alatt sült gombás-virslis sertésszelet


sajt-alatt-sult-gombas-virslis-sertesszelet

ELKÉSZÍTÉS

1.A sertéskarajt nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal befűszerezzük, majd lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.

2.2-3 pár virslit felkarikázunk, és az olajban, amiben a húst sütöttük, megsütjük. A húst tepsibe rakjuk, hagyva köztük egy kis helyet, rászórjuk a sült virslit.

3.Olajban megfonnyasztunk 1 fej felaprított vöröshagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk, teszünk hozzá 1 teáskanál sűrített paradicsomot. Amikor megpárolódott a gomba is, tejfölt keverünk hozzá, ezzel is összeforraljuk, és sóval, borssal enyhén fűszerezzük.

4.Ezt a szószt a húsra öntjük, sajtot reszelünk rá, és a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyapürével tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 10 szelet sertéskaraj
  • 2 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg gomba
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • olaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük