sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Ruhahamisító „üzemek” buktak Nyíregyházán

Világmárkák hamisításra berendezett raktárakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a nyíregyházi piac mellett. A pénzügyőrök több raktárban, nagy mennyiségű hamis ruhaneműt valamint a hamisításhoz használt szitanyomó készüléket és okos varrógépet is lefoglaltak.

Ruházati termékek hamisítására rendeztek be két csarnokot is külföldi állampolgárok a nyíregyházi vásártér melletti raktártelepen, amelyet a helyszínen lévő pénzügyőrök fedeztek fel. Az ellenőrzéskor a raktárak előtt csoportosulók a NAV munkatársai láttán azonnal futásnak eredtek, azonban két vietnámi és egy mongol állampolgárt sikerült elfogni.

A tevékenység nagyságát jól érzékelteti, hogy a pénzügyőrök szitanyomó eszközöket, programozható varrógépeket, valamint ismert világmárkák címkéit találták meg a helyszínen. A profi hamisítók az apró részletekre is odafigyeltek, így a varrógépekben lévő programkártyák a különböző márkajelzések speciális varrását is biztosították. Az egyenként 90 négyzetméteres raktárakból mintegy 5 ezer darab hamis ruhanemű, lábbeli került elő.

A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

NAV

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!