Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Főzés, Sütés

Rozmaringos, fűszeres oldalas zöldséges krumpliágyon


Rozmaringos, fűszeres oldalas zöldséges krumpliágyon

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg sertésoldalas
  • 2 kg krumpli
  • 80 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyem gyökér
  • 1/2 db zeller
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 4 fej hagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1 kanál mangalica zsír
  • néhány rozmaringág
  • kevés curry levél
  • kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • ELKÉSZÍTÉS

      1. Az oldalast minden részén bedörzsöljük kevés olvasztott mangalicazsírral, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal.
      2. Ezután megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk a krumplit, a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, és a zellert. Tepsi aljára terítjük a zöldségeket, rászórjuk az ízlés szerint felvágott vöröshagymát is.
      3. A tetejére tesszük a befűszerezett oldalast egyben, mellé rozmaringot, és más hozzá illő zöld fűszereket teszünk, amiket a sütés után kiemelünk (illik hozzá még a zöld curry fűszernövény, de nem az őrölt curry, valamint a kakukkfű is). Csak enyhén sózom meg, mert a hús fűszeres szaftja is le fog csorogni sütés közben a köretre.
      4. Lefóliázva, nem a legmagasabb hőfokon 90 percig sütöm (Igen! Valóban másfél óráig, mert ezalatt a zöldségfélék a kisült hús levével megszívják magukat, fűszerekben gazdagok lesznek, elegendő levet gyűjtenek maguk alá ahhoz, hogy párolódjanak).
      5. A legvégén, a fólia levételét követően, a hús is kap egy kis ropogós kérget, valamint az addig csak párolódott zöldségfélék is veszítenek bőséges levükből is. A csilipaprikát is megvághatjuk, de ha csak az egyedi aromájára tartunk igényt, nyugodtan hagyjuk egészben a tepsiben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük